Υλικά
Υλικά για μια τάρτα 26 εκ.
1 φύλλο σφολιάτας
300 γρ. τριμμένη φέτα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
20 λιαστά ντοματίνια
4 αυγά
500 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. αλεύρι
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και απλώστε το ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.
Στρώστε το σε μια φόρμα για τάρτες και κόψτε τις άκρες της ζύμης που προεξέχουν. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
Βάλτε σε ένα μπολ την τριμμένη φέτα, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα αυγά, το αλεύρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε το μείγμα.
Αδειάστε το στη μισοψημένη βάση της τάρτας και στρώστε στην επιφάνεια τα λιαστά ντοματίνια.
Ψήστε την τάρτα στους 180°C για 40 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρετε.
Tip
Ρίγανη, βασιλικός και τρυφερά φυλλαράκια ρόκας είναι η πιο ταιριαστή γαρνιτούρα γι’ αυτή την τάρτα.