Υλικά
500 γρ. τρυφερό φρέσκο σπανάκι
2 ματσάκια ραπανάκια
4 αυγά βρασμένα
150 γρ. φέτα
1 παντζάρι
1 καρότο
1 αγγουράκι
1 κ.σ. κάππαρη
2-3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε το σπανάκι και ψιλοκόψτε το. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ραπανάκια. Κόψτε τα αυγά σε τέταρτα. Ψιλοκόψτε τα φύλλα του βασιλικού και τεμαχίστε τη φέτα σε μικρότερα κομμάτια.
Βάλτε σε ένα μπολ τη φέτα, τον βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, το ξύσμα ενός λεμονιού και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε για να μαριναριστούν τα κομμάτια της φέτας.
Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε ή τρίψτε τα παντζάρια, τα καρότα και το αγγουράκι. Προσθέστε την κάππαρη, 6 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και ανακατέψτε.
Για να συνθέσετε τη σαλάτα, βάλτε στο πιάτο το σπανάκι, τα κομμένα αβγά και τα ραπανάκια, περιχύστε με τη βινεγκρέτ και απλώστε επάνω στα σαλατικά τα κομμάτια της μαριναρισμένης φέτας.
Tip
Μια δροσερή σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι. Ωραία ιδέα για να καταναλώσετε αυγά.