Υλικά
250 γρ. αρακά
χυμό από 1 λεμόνι
4 κ.σ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
20 φύλλα φρέσκου δυόσμου
2 κ.γλ. κύμινο
60 ml ελαιόλαδο
4 μικρές αραβικές πίτες
2 κ.γλ. θυμάρι
ελαιόλαδο για τις πίτες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τον αρακά σε αλατισμένο νερό σε ανοιχτή κατσαρόλα για 5 λεπτά.
Στραγγίξτε τον και ξεπλύντε τον με κρύο νερό (έτσι, θα διατηρήσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του).
Στη συνέχεια πολτοποιήστε τον στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, τον δυόσμο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Κόψτε τις αραβικές πίτες σε τέταρτα, βάλτε τις σε ένα ρηχό ταψί και ραντίστε τις με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το θυμάρι με αλατοπίπερο και πασπαλίστε τις πίτες.
Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 5 λεπτά.
Σερβίρετε το χούμους με τις ψημένες πίτες.
Tip
Απίθανο ανοιξιάτικο ντιπ. Με τις πίτες σερβίρεται ως ορεκτικό.