Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι
150 γρ. ψιλοκομμένη καπνιστή πανσέτα
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
2 σφηνάκια μπράντι
2 τριμμένες ντομάτες
αλάτι
2-3 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
150 γρ. τριμμένο πεκορίνο
2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο την πανσέτα με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Αφού μαλακώσει η πανσέτα, πετάξτε το λάδι και ξαναβάλτε το τηγάνι με την πανσέτα στην εστία.
Σβήστε με το μπράντι και προσθέστε τις τσίλι πιπεριές και τις ντομάτες. Αλατίστε, ρίξτε τον βασιλικό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Βράστε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Ανακατέψτε με τη σάλτσα, πασπαλίστε με το πεκορίνο και σερβίρετε.
Tip
Φρέσκες ή αποξηραμένες τσίλι πιπεριές ή μπούκοβο καυτερό δίνουν ωραία αψάδα, ανεβάζουν τα αρώματα και είναι ιδανικές για σάλτσες με έντονα καπνιστά αλλαντικά.