Υλικά
500 γρ. φαρφάλες
2 χωριάτικα λουκάνικα (από 150 γρ. περίπου το καθένα)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
5-6 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου ή 2-3 ξερά
100 ml λευκό κρασί
150 γρ. τριμμένο πεκορίνο
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρούς κύβους, απλώστε τους σε αντικολλητικό ταψί και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώστε και ψήστε στους 180°C για 25 λεπτά.
Κόψτε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ το σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι.
Ρίξτε το φασκόμηλο, σβήστε με το κρασί και αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε προς το τέλος του μαγειρέματος την ψημένη κολοκύθα και ανακατέψτε.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Ανακατέψτε με τα λουκάνικα και την κολοκύθα, μοιράστε στα πιάτα και πασπαλίστε με το τριμμένο πεκορίνο και τον μαϊντανό.
Τip
Ψήνουμε ξεχωριστά την ψίχα της κολοκύθας για να μαλακώσει χωρίς να χάσει το σχήμα της και την ενώνουμεμε τα υπόλοιπα υλικά προς το τέλος του μαγειρέματος.