Υλικά
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 λουκάνικο πεπερόνι
2 ντομάτες σε μικρούς κύβους
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένη γκούντα
150 γρ. τριμμένο έμενταλ
6 φέτες ψωμί του τοστ
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Κόψτε το πεπερόνι σε λεπτές φέτες.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά με το πεπερόνι, την ντομάτα, την κρέμα γάλακτος, την γκούντα και το έμενταλ.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Τρίψτε το ψωμί στο πολυμίξερ. Αλατίστε το ελαφρά και ραντίστε το με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και απλώστε το στην επιφάνεια του φαγητού.
Ψήστε στους 180°C για 35 λεπτά.
Tip
Τα τριμμένα ψίχουλα δίνουν μια ωραία τραγανή επιφάνεια στο φαγητό. Μπορείτε να τα ανακατέψετε και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.