
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
300 γρ. τρυφερό μοσχαρίσιο κιλότο
4 χρωματιστές πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτί (400 γρ. περίπου) ντοματάκια κονκασέ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γλ. ξερό βασιλικό
1 κ.γλ. ξερό θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε πολύ λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε και κόψτε και τις πιπεριές σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα φιλετάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ύστερα από 2-3 λεπτά προσθέστε τις πιπεριές, τον βασιλικό και το θυμάρι.
Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, ρίξτε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 20 λεπτά σε χαμηλή ένταση.
Στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι στη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε σε χαμηλή ένταση για 2-3 λεπτά.
Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τες.
Μοιράστε τις στα πιάτα, μοιράστε και τη σάλτσα και πασπαλίστε με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.
Tip
Όταν προσθέτουμε γιαούρτι σε μια σάλτσα, δεν τη βράζουμε, για να μην κόψει. Αφήνουμε όμως για λίγη ώρα σε χαμηλή ένταση, να ενωθούν τα υλικά.