Follow us

Μαύρη Pasta με Μύδια

ΜΑΥΡΗ ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

Υλικά

1 πακέτο μαύρα μακαρόνια ή λιγκουίνι

2 κ. φρέσκα μύδια

½ κούπα έτοιμα φασόλια από κονσέρβα (προαιρετικά)

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα (ή μπούκοβο)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

φρέσκο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια: με ένα σκληρό βουρτσάκι ή με την πλευρά του μαχαιριού που δεν κόβει, αφαιρούμε οτιδήποτε είναι κολλημένο πάνω τους. Αφαιρούμε τα "μουστάκια" τους τραβώντας τα με φορά προς το στενό τμήμα του κελύφους.

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για να το αρωματίσει.

Προσθέτουμε τα μύδια, τα φασόλια (αν αποφασίσουμε να τα βάλουμε), το κρασί και την ντομάτα και καλύπτουμε με καπάκι το τηγάνι.

Ύστερα από 5 λεπτά περίπου, κρατάμε όσα μύδια έχουν ανοίξει και πετάμε τα υπόλοιπα. Τα καθαρίζουμε από τα κελύφη (κρατώντας λίγα με μισό κέλυφος για διακόσμηση).

Ξαναρίχνουμε τα μύδια στη σάλτσα και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά.

Για να πετύχουμε το σερβίρισμα της φωτογραφίας πρέπει να βράσουμε τα μακαρόνια οριζοντίως και χωρίς να ανακατευτούν. Αυτό θα το πετύχουμε αν τα ρίξουμε σε 2 δόσεις σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ που θα την ακουμπήσουμε στο μεγάλο μάτι της κουζίνας με μπόλικο (αλατισμένο μόλις πάρει βράση) νερό ή σε μια "πουασονιέρα", το ειδικό μακρόστενο παραλληλεπίπεδο σκεύος που ψήνουμε / βράζουμε / αχνίζουμε μεγάλα ψάρια. Αφαιρούμε τα ζυμαρικά μόλις είναι al dente με πλατιά τρυπητή σπάτουλα.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε μακρόστενη πιατέλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη λεπτοκομμένη φρέσκια καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (ή τίποτε από τα δύο εάν μας ενοχλούν τα καυτερά).

Ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με φυλλαράκια μαϊντανού (δεν μας ενδιαφέρει πόσα θα είναι, αρκεί το πιάτο να μη δείχνει πράσινο).

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.