Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ. ελαιόλαδο
2 κύβους ζωμού κρέατος
3 σκελίδες σκόρδο (στα τέσσερα)
350 γρ. Κριθαράκι μέτριο
250 γρ. κοκκινο κρασί
3 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές πελτέ
2 κουταλιές ζάχαρη
φέτα
παρμεζάνα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε στη χύτρα το μοσχάρι με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με ένα ποτήρι νερό το βράζουμε για 15 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της χύτρας στο πήλινο ή στη γάστρα και προσθέτουμε τους κύβους, το mix ντομάτας, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το κριθαράκι, το κρασί και 1 τουλάχιστον ποτήρι νερό.
Εάν δεν έχεις καπάκι, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και το αφήνουμε εκεί για 1-2 ώρες για να ψηθεί.
Στην μιάμιση ώρα αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, πρόσθεσε τριμμένη φέτα τυρί και ανακάτεψε. Μετά, σκέπασε την επιφάνεια με παρμεζάνα και ψήσε το για 10 λεπτά ακόμα.
Tip
Δοκίμασέ το και με αρνί.