Υλικά
4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
θρυμματισμένο λευκό τυρί της αρεσκείας σου
ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανιού σπόροι ροδιού
2 κούπες τεμαχισμένα καρότα ή λαχανικά της αρεσκείας σου
250 γρ. κρέμα τυρί και μισό κεσεδάκι γιαούρτι για το dressing
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 220°C, τύλιξε τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο και άφησέ τες να ψηθούν για μία, μιάμιση ώρα. Βγάλτες από το φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν.
Πάρε ένα τηγανάκι και τηγάνισε για λίγα λεπτά τα λαχανικά που έχεις διαλέξει.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίξε το γιαούρτι και την κρέμα τυρί μαζί με λίγες σταγόνες λάδι και λίγο νερό αν χρειαστεί και ανακάτεψε καλά μέχρι να φτιάξεις το dressing.
Σε ένα πιάτο κόψε τις γλυκοπατάτες στη μέση, πρόσθεσε το τυρί, τα τραγανά λαχανικά, τους σπόρους ροδιού, το dressing και τέλος ρίξε από πάνω αλάτι και πιπέρι.