Υλικά
1/2 κιλό αρακά
2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κούπες ντομάτα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά.
Τελευταίο ρίχνουμε τον άνηθο.
Τα φέρνουμε όλα 2-3 γύρες και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμετη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και να χυλώσει η σάλτσα.