Υλικά
1 κιλό ελιά ή ποντίκι μοσχαρίσιο σε μικρές μερίδες
1 μικρό κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες (μαζί με το πράσινο)
1½ φλιτζ. χυλοπιτάκι
2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το ξεκοκαλίζουμε.
Βράζουμε το μοσχαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
Κρατάμε το ζουμί από το κοτόπουλο και το μοσχαράκι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε πήλινη ή μεταλλική γάστρα το μοσχάρι και το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε το φαγητό για 30'.
Προσθέτουμε 4 ποτήρια από το ζουμί όπου έβρασαν τα κρέατα (αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με νερό) και μόλις το ζουμάκι πάρει βράση ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το χυλοπιτάκι και να απορροφήσει το νερό του.
Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και χωριάτικες χυλοπίτες, κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι.