Υλικά
1 κιλό φασολάκια στρογγυλά ή τσαουλιά
2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη του κρεμμυδιού, χωρίς τη φλούδα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο & ακόμα 5 κ.σ. για το τέλος
1 σφηνάκι μηλόξιδο
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλα
Εκτέλεση
Ζεματάμε για 10' τα φασολάκια σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 1'-2'.
Σβήνουμε με το μηλόξιδο, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5' σε δυνατή φωτιά.
Απλώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι. Βάζουμε μέσα τα φασολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν καραμέλα.
Ψήνουμε στους 180°C για 45'-50'.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπρίκι και μόλις κάψει καλά περιχύνουμε τα φασολάκια. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε με πιπεράκι.
Tip
Τα φασολάκια γίνονται απείρως πιο νόστιμα στον φούρνο, καθώς μελώνουν και αποκτούν έντονη νοστιμιά. Έτσι, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τα κατεψυγμένα, που δεν έχουν τη νοστιμιά του φρέσκου.