Υλικά
2 ώριμα αβοκάντο
5 κ.σ. ταχίνι
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. μπαχάρι ή κόλιαντρο σκόνη
1 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.γλ. μουστάρδα
αλάτι
πάπρικα γλυκιά για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στο μούλτι λιώνουμε πρώτα το σκόρδο μαζί με το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, το μπαλσάμικο και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και αλάτι και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνουμε το μπαχάρι ή τον κόλιαντρο μαζί με τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε το ταχίνι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Αν μας βγει σφιχτό και δεν χτυπιέται ωραία, θα προσθέσουμε 1-2 κ.σ. νερό.
Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε ή το κρατάμε σκεπασμένο στο ψυγείο.
Tip
Αν δεν βρούμε ώριμα αβοκάντο, θα πάρουμε άγουρα, θα τα καθαρίσουμε, θα τα κόψουμε σε φέτες και θα τα ψήσουμε σε λαδωμένο σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο αλάτι. Μαγικό! Μαλακώνουν και γίνονται σαν φρέσκα