Follow us

Ντιπ με Αβοκάντο και Ταχίνι

Το σαρακοστιανό τραπέζι αγαπά τα ντιπ που τρώγονται χαλαρά και με την πιο φιλική διάθεση.

ΝΤΙΠ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

2 ώριμα αβοκάντο

5 κ.σ. ταχίνι

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. μπαχάρι ή κόλιαντρο σκόνη

1 κ.σ. μπαλσάμικο

1 κ.γλ. μουστάρδα

αλάτι

πάπρικα γλυκιά για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο μούλτι λιώνουμε πρώτα το σκόρδο μαζί με το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, το μπαλσάμικο και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε το αβοκάντο και αλάτι και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Ρίχνουμε το μπαχάρι ή τον κόλιαντρο μαζί με τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τέλος, προσθέτουμε το ταχίνι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Αν μας βγει σφιχτό και δεν χτυπιέται ωραία, θα προσθέσουμε 1-2 κ.σ. νερό.

Πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα και σερβίρουμε ή το κρατάμε σκεπασμένο στο ψυγείο.

Tip

Αν δεν βρούμε ώριμα αβοκάντο, θα πάρουμε άγουρα, θα τα καθαρίσουμε, θα τα κόψουμε σε φέτες και θα τα ψήσουμε σε λαδωμένο σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι με λίγο αλάτι. Μαγικό! Μαλακώνουν και γίνονται σαν φρέσκα

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.