Υλικά
Υλικά για 15 πιτάκια
1 φλιτζ. τραχανά ξινό ή γλυκό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
100 γρ. αμύγδαλα χοντροσπασμένα
1 φλιτζ. φέτα σπασμένη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
5 φύλλα κρούστας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τον τραχανά για 10' περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε να χλιάνει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον τραχανά, τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τα αμύγδαλα, τη φέτα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Βάζουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο και τα κόβουμε από τη φαρδιά πλευρά σε 3 λωρίδες.
Λαδώνουμε μία μία τις λωρίδες, βάζουμε από 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε τρίγωνα πιτάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
Τοποθετούμε τα πιτάκια στο ρηχό ταψί του φούρνου, που θα καλύψουμε με χαρτί ψησίματος.
Τα λαδώνουμε με πινέλο, τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 30' περίπου.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μάραθο με άνηθο, αλλά και να προσθέσουμε φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι και ψιλοκομμένο πράσο.