Υλικά
500 γρ. κίτρινη κολοκύθα
4 κ.σ. βούτυρο
2 πατάτες
2 πράσα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
3-4 φύλλα φασκόμηλο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
250 ml κρέμα γάλακτος
4 φέτες προσούτο
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα σε φέτες και τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Σοτάρετε στο βούτυρο όλα τα λαχανικά μαζί και προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και το φασκόμηλο. Αλατοπιπερώστε και βράστε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
Σοτάρετε το τριμμένο τζίντζερ σε μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντας για να μην καεί και πικρίσει.
Απλώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ρηχό ταψί και βάλτε στη σειρά τις φέτες του προσούτο.
Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και στη συνέχεια αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Μόλις μαγειρευτεί η σούπα, περάστε την από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος και το σοταρισμένο τζίντζερ.
Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με το προσούτο και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Εναλλακτικά, γαρνίρετε τη σούπα με ψητό ή βραστό φιλέτο κοτόπουλου ή με τριμμένη παρμεζάνα.