Υλικά
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
500 γρ. σουπιές
500 γρ. σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 πράσα ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
250 ml λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε σε μικρά κομμάτια τις σουπιές και σοτάρετέ τις στο ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια, τα πράσα και το σκόρδο.
Ρίξτε το κρασί, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 40' σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε μετά το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5'-6' ακόμα, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Στη συνέχεια προσθέστε στην κατσαρόλα μισό λίτρο βραστό νερό και τις ντομάτες κονκασέ.
Ρίξτε 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι, αφήστε σε μέτρια φωτιά για 7'-8' και σερβίρετε.
Tip
Αρωματίστε το φαγητό με ένα ματσάκι ψιλοκομμένα μυρώνια και καυκαλήθρες.