Υλικά
4 πατάτες
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. κουνουπίδι
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
2 κ.σ. πικάντικο κάρι
500 γρ. ντοματάκια κονκασέ
400 ml γάλα καρύδας
5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
αλάτι
φρέσκο κόλιαντρο και λάιμ για το σερβίρισμα
βρασμένο ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες, το σπανάκι, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.
Σοτάρετέ τα στο καλαμποκέλαιο για λίγα λεπτά και μετά ρίξτε το κάρι, τα ντοματάκια και 100 ml νερό.
Αλατίστε και μαγειρέψτε τα για 15' σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε το γάλα καρύδας και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10' ακόμα.
Σερβίρετε με το ρύζι μπασμάτι, ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο και λάιμ.
Tip
Στην αγορά θα βρείτε κάρι σε σκόνη ή σε μορφή πάστας. Η πάστα έχει πιο πολύπλοκη γεύση και αρώματα.