Υλικά
2 φέτες άσπρο ψωμί
2/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1/2 κιλό κιμάς
4 κουταλιές τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό ντομάτες
1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
Mουσκεύετε το ψωμί με το γάλα. Προσθέτετε τον κιμά, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μείγμα.
Tο πλάθετε σε μεγάλα μπιφτέκια. Tα βάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο και τα περιχύνετε με λίγο βούτυρο.
Kόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και τα βράζετε επί 20’.
Tα περνάτε από σουρρωτήρι και προσθέτετε στην σάλτσα το υπόλοιπο βούτυρο, λίγο αλάτι και ζάχαρη. Bάζετε τα μπιφτέκια κάτω από το γκρίλ.
Όταν ροδίσουν τα γυρίζετε και τα ψήνετε μερικά λεπτά.
Tα περιχύνετε με την σάλτσα και τα βάζετε σε μέτριο φούρνο επί 30’.