Υλικά
1 κοτόπουλο
175 γρ. κεφαλοτύρι ή κασέρι
75 γραμ, βούτυρο
1 χυμό λεμονιού
4-8 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
πιπέρι κόκκινο γλυκό και καυτερό
1 λαδόκολλα
αλάτι
πιπέρι μαύρο
λίγο σπάγκο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τη ρίγανη μέσα και έξω και το βρέχουμε με το χυμό λεμονιού.
Γεμίζουμε την κοιλιά του με το σκόρδο.
Αλείφουμε το κεφαλοτύρι με βούτυρο και το πιπερώνουμε και με αυτό γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου.
Το τυλίγουμε στη λαδόκολλα και το δένουμε με σπάγκο.
Το βάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο (στους 180-200 βαθμούς)για 1-1 ½ ώρα.