Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
500 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
3 ώριμες φρέσκες ντομάτες ή 1 κονκασέ
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. ξερός βασιλικός
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα μανιτάρια.
Τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 5 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα άλλο αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Μοιράζουμε το φαγητό στα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.