Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε κομματάκια
μισό ποτήρι χυμό λεμόνι
1/2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
4-5 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
λίγο λάδι
αρκετό σουσάμι
Εκτέλεση
Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ:Κατ’ αρχήν φτιάχνουμε το μείγμα που θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο για αρκετές ώρες.
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το μέλι, το λεμόνι και το λάδι και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και βυθίζουμε σε αυτό τα κομματάκια του κοτόπουλου.
Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υγρά και να καλυφθεί με αυτά το κοτόπουλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και την βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ταψί και στο ζουμί που έμεινε στην κατσαρόλα βυθίζουμε για 5 λεπτά τα κυβάκια από τις πατάτες. Δεν πετάμε το ζουμί. Θα χρειαστεί στο ψήσιμο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις πατάτες στο ταψί, προσθέτουμε λίγο λάδι, λίγο από το μείγμα του μελιού και αρκετό σουσάμι.
Ψήνουμε το φαγητό όσο χρειάζεται για να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, όταν πίνει τα υγρά του το φαγητό, προσθέτουμε από το μείγμα του μελιού - λεμονιού. Ίσως χρειαστεί να το προσθέσουμε όλο.