Υλικά
500 γρ. κοτόπουλο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρασοπότηρα νερό
αλάτι
πιπέρι
λίγο λεμόνι
αρκετή ρίγανη
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο τα οποία έχουμε ψιλοκόψει μέχρι να ροδίσει το κοτοπουλάκι.
Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιάκαι σιγοβράζουμε για σαρανταπέντε λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Δέκα λεπτάπριν το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και τη ρίγανη.