Υλικά
1 κοτόπουλο
6 με 8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 λεμόνι
1½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι μουστάρδα
2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
1½ ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τις πατάτες λίγο πιο μικρές από κυδωνάτες.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το νερό, αλάτι, ρίγανη και το ξύσμα.
Το χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
Σε μια μεγάλη γάστρα απλώνουμε τις πατάτες και το κοτόπουλο, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου μέσα στο ταψί ανάμεσα στις πατάτες και τα περιχύνουμε όλα με το μείγμα.
Οι πατάτες θα πρέπει να καλύπτονται από το μείγμα.
Ρίχνουμε λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού πάνω στο κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 2 ώρες.
Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες και ξεσκεπάζουμε την γάστρα για 10-15 λεπτά να ξεροψηθούν όλα.