Υλικά
850 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
500 γρ. τυρί κασέρι
3 ώριμες ντομάτες ή κον κασέ
200 ml μαυροδάφνη κρασί
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κουτ. της σούπας λάδι
1 ώριμη τομάτα
150 γρ. πλιγούρι
1 κόκκινη, γλυκιά πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 καρότο
1 ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το ανοίγουμε στη μέση. Κόβουμε τις τομάτες και το κασέρι σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και τα απλώνουμε στο ανοιγμένο φιλέτο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε το κρέας σε ρολό, δένοντάς το με σπάγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψάκι και συμπληρώνουμε μέχρι τη μέση με τη μαυροδάφνη και 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, μέχρι να φουσκώσει, να μαλακώσει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το καρότο, την τομάτα και το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας το μείγμα να μαλακώσει.
Στο σημείο αυτό, αν θέλουμε, αφαιρούμε τα λαχανικά από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το πλιγούρι, αφήνοντάς το να σοταριστεί για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε το φιλέτο με τη σάλτσα λαχανικών και το πλιγούρι.