Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1300 γρ.
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί
5-6 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
λιγότερο από μισό κουταλάκι γαρίφαλα τριμμένα
αλάτι
λάδι
πιπέρι
1 κουταλιά σάλτσα ή μερικές ώριμες ντομάτες
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κοτόπουλο και αφού βγάλουμε την εξωτερική πέτσα, το κόβουμε σε κανονικά κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίσει.
Bάζουμε σε τηγάνι λάδι να κάψει και τηγανίζουμε όλα τα κομμάτια το κοτόπουλο και κατόπιν όλα τα με τα σκόρδα.
Για να μην γίνει πολύ βαρύ το στιφάδο, βάζουμε άλλο λάδι, σε κατσαρόλα να βράσει.
Tοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο, το κρασί, την σάλτσα, αφού την διαλύσουμε σε λίγο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει με σιγανή φωτιά και να μείνει με το λάδι του.