Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
1½ κουτ. του γλυκού κουρκουμά
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
1 κουτ. της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο καλά. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το λεμόνι, τον κουρκουμά και αλάτι τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κουτ. του γλυκού πιπέρι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και αυτό.
Όταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα και προσθέτουμε και λίγο νερό μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μαγειρευτεί καλά.
Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με κόλιανδρο και συνοδεύουμε με σαλάτα ντομάτα με κρεμμύδι και αγγουράκι όλα ψιλοκομμένα.