Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου σε κυβάκια
150 γρ. τυρί τριμμένο να λιώνει
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας (450 γρ.)
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους κύβους του κοτόπουλου για 10 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Με σπάτουλα το μεταφέρουμε σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε το τυρί, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε φύλλο και τη χωρίζουμε σε 4 όμοια κομμάτια.
Μοιράζουμε το μείγμα του κοτόπουλου στην άκρη του κάθε κομματιού της ζύμης.
Αλείφουμε τις άκρες με λίγο αυγό και διπλώνουμε στα δύο, ώστε να σκεπάσουμε τη γέμιση, πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν καλά.
Με κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μερικές χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό.
Βάζουμε τα δεματάκια σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρουμε με βρασμένα λαχανικά.