Υλικά
1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
ελαιόλαδο
12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στη μέση κατά μήκος
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κ.σ. μπαλσάμικο
1 γεμάτο κ.γλ. θυμάρι
200 γρ. κατσικίσιο λευκό τυρί
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και τοποθετούμε τις πιπεριές. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάτουμε τα κρεμμύδια για 6'-7', μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και συνεχίζουμε μέχρι να το απορροφήσουν τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση και ψηλά στα τοιχώματα τη σφολιάτα. Την τρυπάμε με πιρούνι.
Στρώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ελιές.
Γεμίζουμε με κατσικίσιο τυρί κάθε μισό της πιπεριάς και τα τοποθετούμε σαν σταυρό στην ταρτιέρα.
Γεμίζουμε τα κενά με τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, και αλατοπιπερώνουμε.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 35'-40', μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.
Αφού ψήσουμε την τάρτα, μπορούμε να της προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Tip
Καλύτερο είναι ένα κρεμώδες κατσικίσιο τυρί, αλλά ταιριάζουν και το κατίκι ή η φέτα. Αν βιαζόμαστε, βάζουμε πιπεριές από βάζο, αλλά δεν συγκρίνονται σε άρωμα με τις φρέσκες.