Υλικά
5 πατάτες, κομμένες σε κύβους
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. σελινόριζες, κομμένες σε κομμάτια
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Λεμόνι
2 φύλλα δάφνη
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
1 ματσάκι σέλινο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μαραίνουμε όλα τα λαχανικά σε 1 λίτρο νερό και προσθέτουμε τη δάφνη, τη φλούδα λεμονιού, το ματσάκι σέλινο και λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού.
Αφαιρούμε από την σούπα τη δάφνη, τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι το σέλινο και σερβίρουμε.