Υλικά
8 πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
4 πατάτες, σε κύβους
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. πάπρικα
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή ένα κύβο
λίγο αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες.
Τις βάζουμε σε ταψί. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι που τηγανίσαμε τις πατάτες. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν καλά για 30 λεπτά περίπου ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα.
Όταν έχουν μαλακώσει, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό.
Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν τα 2/3 του ζωμού. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
Ρίχνουμε τα πράσα στο ταψί με τις πατάτες, τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Το μείγμα πρέπει να είναι σε λεπτή στρώση στο ταψί.