Υλικά
150 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. Αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ. θυμάρι
3 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
150 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
200 ml γάλα
150 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αφού τρίψουμε τα κολοκυθάκια τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 1/2 ώρα και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Τέλος, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα στρώνοντας το με τη σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα.