Υλικά
15-20 μύδια καθαρισμένα, κατεψυγμένα
1/2 κιλό γαρίδες
1 φλιτζ. λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντοματάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 πακέτο μακαρόνια
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει, ρίχνουμε τις γαρίδες και βράζουμε μέχρι να μαγειρευτούν.
Στραγγίζουμε και τους αφαιρούμε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνουμε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
Μόλις βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι.
Τσιγαρίζουμε τα μακαρόνια, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σκεπάζουμε.
Ρίχνουμε τη σάλτσα με τα μύδια και τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.