Υλικά
1/2 κιλό αρνάκι ψαχνό χωρίς κόκκαλο σε κύβους
1 κουταλιά βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
3 πιπεριές σε ροδέλες
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο.
Αδειάζουμε μέσα τους κύβους του κρέατος και τους τηγανίζουμε καλά, να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις ντομάτες, τη ξερή ρίγανη και τους σπόρους του κύμινου.
Ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να αναδειχτεί το άρωμα των μπαχαρικών.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως το κρέας και τα λαχανικά.