Υλικά
1 κιλό κιμά από σπάλα και κόντρα
1 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
3/4 κ.γ. κύμινο
3/4 κ.γ. κύμινο καπνιστή πάπρικα
3/4 κ.γ. ρίγανη
αλάτι kosher
230 γρ. τυρί Queso Fresco
4 ψωμάκια
3 κ.σ. sour cream
1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Φτιάχνεις αρχικά τα μπιφτέκια σου, τα τυλίγεις με μεμβράνη και τα αφήνεις για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπολ βάζεις τον κόλιανδρο, την σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα, τη ρίγανη και τα ανακατεύεις.
Αλατίζεις τα μπιφτέκια, μετά προσθέτεις το μείγμα των μπαχαρικών σε κάθε ένα από αυτά και τα ψήνεις για περίπου 3' ανά πλευρά.
Λίγο πριν τα βγάλεις προσθέτεις ένα κομμάτι τυριού στο πάνω μέρος τους.
Παίρνεις την sour cream και την απλώνεις στα ψωμάκια (και στο πάνω και στο κάτω μέρος).
Μετά προσθέτεις τα μπιφτέκια, το αβοκάντο και το κρεμμύδι.