Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
160 γρ. gruyere
160 γρ. blue cheese
160 γρ. τσένταρ
95 γρ. παρμεζάνα
95 γρ. μασκαρπόνε
20 γρ. μουστάρδα dijon
2 κ. ζυμαρικά (ριγκατόνι κατά προτίμηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός)
Εκτέλεση
Φέρνεις σε βράση την κρέμα γάλακτος και ρίχνεις εντός τα τυριά.
Ανακατεύεις. Αφού τα βγάλεις από τη φωτιά, χτυπάς το μείγμα ελαφρώς στο μίξερ.
Βράζεις τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνεις σε ένα βαθύ ταψί μαζί με το μείγμα των τυριών και της κρέμας.
Σκεπάζεις με έξτρα τσένταρ.
Το βάζεις στο φούρνο και ψήνεις ελαφρώς μέχρι να υπάρξει ένα χρυσό/καφέ χρώμα στην κρούστα.
Tip
Στο Berners Tavern συνηθίζουν να εμπλουτίζουν το πιάτο με μεδούλι, κομμάτια από μοσχαρίσια μάγουλα και μπριός. Αν νιώσεις την επιθυμία, μπορείς κάλλιστα να προσαρμόσεις και αυτά τα υλικά στην ούτως ή άλλως πληθωρική συνταγή.