Υλικά
6 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 χωριάτικα λουκάνικα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 φλ. τσ. τριμμένη ντομάτα
λάδι
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη
220 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές τις οποίες έχουμε αλατίσει για να μαραθούν.
Ρίχνουμε και τα λουκάνικα σε φετάκια να τσιγαριστούν και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα και ελάχιστη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Ανοίγουμε να εξατμιστούν τα υγρά και ανακατεύουμε μέσα το 1/2 τυρί, μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πήλινο και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Πασπαλίζουμε λίγη πάπρικα.
Βάζουμε το πήλινο μέσα σε ένα ταψάκι (γιατί μπορεί να τρέξει λίγη σάλτσα) και ψήνουμε5-10 λεπτά, να λιώσει το τυρί.