Υλικά
15 καρδιές αγκινάρας κομμένες στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ρίζα άνηθο, κομμένη σε κύβους
250 γρ. μικρές πατάτες, πλυμένες καλά και κομμένες σε τέταρτα
1 κ.σ. αλεύρι
λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γ. Θυμάρι
2 κούπες ζωμό λαχανικών
1/2 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φετούλες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο και τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε και τις φέτες λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρουν βράση, και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις φέτες λεμονιού και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.