Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 φάκελο μαγιά
1 ποτήρι και 1 φλιτζ. νερό χλιαρό
1 κ.σ. αλάτι
1 φλιτζ. λάδι
Για τη γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι.
Στο ποτήρι με το νερό ανακατεύουμε τη μαγιά και στο φλιτζάνι με το νερό ανακατεύουμε το αλάτι.
Τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά (ίσως πάρει λίγο νεράκι παραπάνω, ανάλογα με το αλεύρι).
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.
Γιαχνίζουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε το ρύζι και αλατάκι.
Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά.
Παίρνουμε ζυμαράκι -όσο ένα μανταρίνι- και ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Γεμίζουμε, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και το βάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.