Υλικά
4-5 πράσα, ψιλοκομμένα
1/2 κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι λάπατα, ψιλοκομμένα
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1/2 κιλό φέτα χοντροκομμένη
1 αυγό χτυπημένο
μοσχοκάρυδο τριμμένο
ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφήνουμε τα στραγγίξουν καλά τα χόρτα και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
Τα βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη, τρίβουμε μέσα τη φέτα και ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε, να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, λαδώνουμε το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε μια στρώση από το μείγμα με τα χόρτα, προσέχοντας να πάει παντού.
Συνεχίζουμε πάλι με φύλλο το οποίο λαδώνουμε και πάλι και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το μείγμα και πάλι με φύλλο έως ότου τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα.
Προσέχουμε να αφήσουμε δύο φύλλα για το τελείωμα.
Χαράζουμε την πίτα και περιχύνουμε με ένα αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει μαζί με ελαιόλαδο και δυο τρεις σταγόνες νερό.
Αλείφουμε καλά με ένα πινέλο ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα, στους 190 βαθμούς.