Υλικά
Για τη ζύμη:
αλεύρι
χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
λίγο λάδι (1 κ.σ.)
λίγο ξίδι (1 κ.σ.)
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 κ.σ. λάδι
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι Καρολίνα
αλάτι
μπόλικο μαύρο πιπέρι
3 κρεμμύδια τριμμένα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα φύλλα με το γνωστό τρόπο.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα κυβάκια κολοκύθας και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε το λάδι, το αλάτι και μισό ποτήρι νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει, προς το τέλος προσθέτουμε και το ρύζι για να τραβήξει τα υγρά.
Βάζουμε το πιπέρι και λιώνουμε την κολοκύθα πατώντας την με ένα πιρούνι για τον πουρέ.
Στρώνουμε τα φύλλα αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.