Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 μεγάλο νεροπότηρο νερό χλιαρό
3 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξίδι
λίγο νισεστέ για τα φύλλα
αλάτι
Για τη γέμιση:
1 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες και πατημένες με το πιρούνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνι (5 κουταλιές της σούπας)
άνηθο ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι 5 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μετά βάζουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε και αυτές.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το χλιαρό νερό το λάδι (3 κουταλιές), το αλάτι, το ξίδι και ζυμώνουμε καλά το ζυμάρι, μέχρι να κάνει φουσκάλες.
Το χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια και τα πλάθουμε.
Τα ανοίγουμε φύλλα και αλείφουμε με λάδι, σκορπάμε επάνω την πατάτα (1/12 για κάθε φύλλο.)
Το τυλίγουμε ρολό, το στρίβουμε, και το κάνουμε σαλιγκάρι.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,τα αλείφουμε από πάνω με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα ή έως ότου ροδοκοκκινίσουν.