Υλικά
1 πακέτο πενάκι
1/4 φλιτζ. τσαγιού φυτίνη
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 και 1/2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
2 φλιτζ. τυρί γραβιέρα
4 αυγά
1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Αλείφουμε ένα πυρέξ μέτριο με λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε το πενάκι άβραστο, το φρέσκογάλα, το νερό, το εβαπορέ, τα τυριά τριμμένα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.