Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε για λίγο, ώστε να καραμελώσει, και προσθέτουμε 2 1/2 λίτρα νερό και λίγο αλάτι.
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στη φωτιά έως ότου μαλακώσουν αλλά δεν βράσουν τελείως.
Σβήνουμε το μάτι και τα αφήνουμε έως ότου απορροφήσουν τη μεγαλύτερη ποσότητα του νερού.
Τα σερβίρουμε ζεστά, χωρίς να τα σουρώσουμε, πασπαλισμένα με τυρί.