Υλικά
1/4 κιλού αμπελόφυλλα
1 κούπα πλιγούρι
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό
δυόσμο
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
Για το γιαουρτλού:
γιαούρτι
σκόρδο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και εκεί μέσα ζεματάμε τα αμπελόφυλλα λίγα λίγα.
Μόλις ζεματιστούν τα βγάζουμε αμέσως από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και εκεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το νερό και τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν ανακατεύοντας. Στη συνέχεια βάζουμε 2-3 αμπελόφυλλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Μοιράζουμε το μείγμα στα αμπελόφυλλα, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στην κατσαρόλα.
Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πιάτο και προσθέτουμε μια κούπα βραστό νερό και σιγο-μαγειρεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε στραγγιστό γιαούρτι με πολτοποιημένο σκόρδο και ελάχιστο αλάτι.
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με πλιγούρι στρώνοντας πάνω τους τη σάλτσα γιαουρτλού.