Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
7-8 λιαστές ντομάτες κομματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο
3-4 ντομάτες κομμένες κυβάκια
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
αλάτι όσο χρειάζεται
3 ποτήρια νερό
150 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
2 αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τις λιαστές, μόλις ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και σε 3-4 λεπτά τις ντομάτες σε κυβάκια.
Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε το κρεμμύδι στο άλλο λάδι, το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί αλατίζουμε και προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.
Ανακατεύουμε το ρύζι με το μείγμα του λουκάνικου και των λαχανικών, τα τυριά και τα αυγά τα χτυπημένα.
Τα βάζουμε σε φόρμα κέικ πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.