Υλικά
1 κιλό αρνάκι ράχη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
200 γρ. κομμένα καρότα
250 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
250 γρ. φασολάκια ή άλλα λαχανικά
150 γρ. μικρά μανιτάρια
1 κουταλιά βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
κλωναράκια δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το πολύ λίπος από το κρέας. Τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένοφούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βγάζουμε και αλείφουμε το κρέας με τη μουστάρδα.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή -ανάλογα με το πόσο καλά το θέλουμε ψημένο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο για περίπου 2 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη πιατέλα.
Χωρίζουμε τις ράχες στα παϊδάκια τους και τα ακουμπάμε επάνω στα λαχανικά.
Σκορπάμε τα μανιτάρια, γαρνίρουμε με δεντρολίβανο.