Υλικά
500 γρ. κιμά χοιρινό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
δεντρολίβανο φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι γάλα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
4 φρυγανιές
10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμεπάνω το δεντρολίβανο.
Mουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε.
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί, πάνω από το δεντρολίβανο και τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, τις 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.