Υλικά
2 κιλά κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος)
1 κιλό μικρές πατάτες κομμένες
1 κούπα κόκκινο κρασί
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνάμε το κρέας σε μεγάλα σουβλάκια και τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τυλίγουμε τη λαδόκολλα.
Ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς.